Τοποθεσία

Το χωριό Άγιος Λαυρέντιος πήρε το όνομά του από το ιστορικό ομώνυμο μοναστήρι, κτισμένο στη δυτική πλευρά του βουνού του Πηλίου και σε υψόμετρο 600 μέτρων, κάτω από τα Χάνια και το Χιονοδρομικό κέντρο με θεά τον Παγασητικό κόλπο.
Γύρω - γύρω βρίσκονται τα χωριά Δράκεια, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Βλάσιος, Κάτω και Άνω Λεχώνια και Αγριά. Το χωρίο απέχει 22 χιλιόμετρα από το Βόλο, 320 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 220 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη.
Αυτό που θα σας μαγέψει είναι η αμφιθεατρική διάταξη των παραδοσιακών κτισμάτων καθώς το χωριό είναι κτισμένο σε πλαγία, ανάμεσά σε πλατάνια, καστανιές, αγριοκαστανιές και φλαμουριές.

Ξενώνας Μελλιώ

Kύκλος μουσικών εκδηλώσεων

Τον Αύγουστο, για δύο εβδομάδες, διοργανώνεται το "Μουσικό Χωριό". Πρόκειται για εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν αρκετές συναυλίες και πολλά μουσικά σεμινάρια.

Αρχοντικό Μελλιώ

Γιορτή του Κερασιού

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, οι γυναίκες του χωριού διοργανώνουν στην πλατεία την "Γιορτή του Κερασιού" που μπορείτε να δοκιμάσετε τα ντόπια τραγανά κεράσια.

Αρχοντικό Πήλιο

Άγιος Λαυρέντιος

Ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα χωριά του Πηλίου, με έντονο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, ένα μνημείο Πηλιορείτικης Τέχνης με αρχοντικά, λιθόστρωτα καλντερίμια, πλακόστρωτες πλατείες, βρύσες..

left button
right button
previous
1/3
next
Social MediaTrip Advisor facebookinstagram
Ημερομ. Άφιξης calendar Ημ. Αναχώρησης calendar Δωμάτια  Άτομα Παιδιά (3-12)
Αρχοντικό Μελλιώ, Άγιος Λαυρέντιος, 37300 - Πήλιο, Τηλέφωνο: 24280 96690, Κινητό: 697 4811307, E-mail: archontikomellio@gmail.com